Vægttab på 20 kg ved stenalderkost og motion

I juni måned 2011 tog jeg en beslutning, som har haft utrolig positiv indflydelse og øget min livskvalitet betydeligt. Jeg havde nemlig i en længere periode haft svært ved at finde energi og fokus til at dyrke regelmæssig motion, og var også begyndt at spise lidt usundt. Så min vægt var oppe omkring 100 kg, og jeg havde ikke så meget energi og godt humør, som jeg gerne ville.

Jeg besluttede at det skulle være slut med dårlig kostvaner og kondition, så jeg måtte aktivt gøre noget. Jeg havde i længere tid haft lyst til at købe en ny mountainbike, så jeg kunne cykle rundt i den nærliggende Rold skov. MTB’en blev købt og det har jeg bestemt ikke fortrudt, og efterhånden kom jeg også i gang med styrketræning igen, samt spinning og kettlebelltræning. Så i dag har jeg nogle rigtig gode og sunde vaner vedr. motion og træner flere gange om ugen, men det der givet rigtig meget er ændret kostvaner.

Faktisk har det med ændret kostvaner været meget en livsstilsændring, da jeg begyndte at spise stenalderkost (kaldes bl.a. også hulemandsmad eller paleo). Meget enkelt så er stenalderkost, at du spiser mad med højt indhold af proteiner og lavt indhold af kulhydrater. Så i dag består min kost hovedsagligt af kød, grønsager, æg, nødder og frugt, men jeg spiser også lidt mælkeprodukter og proteinshakes med FiguAktiv.

I løbet af de første par måneder med stenalderkost og mere motion, der gik min vægt fra ca. 100 kg til 83-84 kg, og i samme periode kom jeg i meget bedre kondition og fik mere muskelmasse på kroppen. Derefter har min vægt været meget stabilt på 83-85 kg (de seneste 7-8 måneder), men jeg  har kunne se på min krop, at jeg stadig tabte fedt og øget muskelmassen. Så siden juni 2011 har jeg minimum tabt 20 kg fedt, og øget muskelmassen så jeg i dag er i rigtig god kondition, og har meget mere energi, samt i langt bedre humør! 🙂

Så vil du gerne tabe dig og holde vægten stabil efter vægttab, samt have mere energi og en sundere livsstil, så kan jeg bestemt anbefale stenalderkost og motion!

Thomas Justesen

Jeg elsker at blogge og har gjort det i flere år. Det er lidt forskellige emner, men hovedsagligt er det tips og gode råd til at få succes online. Jeg interessere mig meget for personlig udvikling, online markedsføring og blogging. Men har også en stor passion for humor og latter, så finder også tit sjove og skøre video på Youtube. Det er en fornøjelse at dele alle disse blog indlæg med dig. Vil du gerne have succes og tjene penge online?, så skal du se denne video nu, klik her!

13 Comments

 • Søren

  5. april 2012

  Tillykke med vægttabet! Det er stærkt gået!

  Fortsat god dag 🙂

 • Perle

  5. april 2012

  Kost, motion og godt humør hænger helt sikkert sammen – ligesom usundt mand, manglende motion og dårligt humør. Jeg nærmer mig lige så stille de 50 og har som de fleste haft flere perioder i mit liv. Lige nu lader jeg mig stimulere af foråret for at komme ud af den sidstnævnte – Stort tillykke med din sejr!!

 • Mikael Rieck

  6. april 2012

  Det må da siges at være et imponerende resultat. Jeg krydser fingre for at det holder. I øvrigt flot at have sixpack i en alder af 40. Respekt for det!

 • Thomas Justesen

  6. april 2012

  Tusind tak 🙂

  Jeg har før prøvet at tabe 5-10 kg, men med en normal dansk kost, så har det været lidt svært at holde vægttabet. Men med min nuværende kost, så tror jeg faktisk det bliver lidt svært at spise så meget at jeg vil tage vægt på. Jeg vil skrive mere om mit vægttab og træning, så glæd jer! I øvrigt Mikael, så er jeg også selv lidt overrasket over sixpack, og en stor del af æren er kettlebell træning, som jeg snart skriver om.

 • Lars

  26. juni 2012

  Hej Thomas,
  Først og fremmest; tillykke og RESPEKT for det fantastiske resultat du har opnået! Virkelig flot!
  Jeg kæmper også med vægten og har rodet med alt fra Herodes til Pilates og kan stadig ikke finde ud af det. Kunne du måske lokkes til at udøse lidt af din viden? Jeg ville blive lykkelig hvis jeg kunne bryde med denne genetiske forbandelse.

  Mvh.

  Lars

 • Thomas Justesen

  14. juli 2012

  Hej Lars

  Tusind tak 🙂

  Det er helt klart stenalderkosten som har gjort den store forskel for mig i forbindelse med vægttab. Der er skrevet en bog om emnet og flere hjemmesider har en masse information om det, så jeg vil anbefale at læse bogen og ellers søge information på google.

 • Lars

  14. juli 2012

  Hej Thomas,

  Tak for det. Så vil jeg rejse en tur på biblioteket og finde lidt forskelligt Info omkring emnet. Og så går jeg i stenalder “mode”. Glæder mig til at afprøve det.

  Endnu engang tak og god weekend. 😉

  Mvh.

  Lars

 • Thomas Justesen

  14. juli 2012

  Selv tak Lars 🙂

  Jeg har bogen “Stenalderkost” af Loren Cordain, og den kan anbefales.

  Held og lykke med turen tilbage til stenalderen 😉

 • Dennis Kjærgaard

  22. juli 2012

  Hej Thomas

  Tillykke med det flotte resultat. Jeg havde slet ikke set dette indlæg og vidste ikke at du var hoppet på stenalderkosten.

  Håber du ellers har det godt 🙂

 • Thomas Justesen

  22. juli 2012

  Hej Dennis

  Tusind tak 🙂

 • Michael

  31. juli 2012

  Hej Thomas
  Stort tillykke med de meget flotte resultater !! Hvor er det bare fedt gået af dig.
  Jeg har godt nok ikke prøvet paleo kosten, men overvejer det da kraftigt nu.
  Jeg er dog efter nogle års pause, kommet godt igang med at dyrke motion (løb og spinning) og kan af det, virkelig bare mærke det store energi boost man får, og at man ikke hele tiden sidder og “tåger” ved skrivebordet.

 • Boe

  31. august 2012

  Stor respekt herfra, jeg har set flere online begynde på stenalderkost, så da jeg ligger på den forkerte side af 100kg, så burde man give det et forsøg.

  har du nogle steder/bøger du kan anbefale omkring stenalderkost.

  Hilsen Boe

 • Frank K.

  18. oktober 2012

  Hvor er det bare fedt med en solskinshistorie. Tillykke med resultatet. Det viser bare, at hvor der er vilje, er der vej.

  Mht. stenalderkost / paleo, har jeg selv overvejet det. Er det ikke noget med, at man ikke må være på diæten i mere end 3-4 måneder af gangen? Det skulle vist ikke være så sundt, da man går glip af essentielle mikroernæringsstoffer, der primært findes i kulhydrat.

Leave A Response

* Denotes Required Field